Fru Lindberg . 24 år . Västerås. Gift. Gravid

2015-08-14
07:32:55

Glukosbelastning

Här låg jag i 2 timmar igår, på Kemlab på centrallasarettet här i Västerås. 

Det var dags för mig att göra en glukosbelastning för att se om jag har gravid-diabetes, de har börjat göra de på oss som redan är stora sedan innan då vi löper större risk att utveckla det. 

Kom dit 8, då tog de blodprov i armen sedan fick jag dricka en vätska  (3dl vatten och 75g sockerpulver) detta ska ner inom loppet av 5 minuter.  Spyr man måste man avbryta och komma tillbaka en annan dag. De gick förvånansvärt bra att få ner det, men det var INGEN höjdare.  Sedan får man vila, men inte sova och inte äta eller dricka. Då har man även varit fastande 10h innan detta. De kollar till en, hur man mår, efter 1 timme.  Sen vila 1 timme till och när de kommer tillbaka så tar de stick i armen igen - dessa två prover ska skickas iväg för analys.  Sen gör de även ett stick i fingret för att göra ett snabbsocker för att se om sockernivån sjunkit så de kan släppa hem en.  

Man ska ligga mellan 3 till 6. Jag låg på 7.4, så de var lite högt men fick ändå åka hem. ☺ Så nu får jag tålmodigt vänta på provsvaren för att se vad dom säger. 

Har man gravid-diabetes så ökar tydligen chansen till att få åldersdiabetes. 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: