Fru Lindberg . 24 år . Västerås. Gift. Gravid

2015-10-28
17:08:25

v. 35 (34+0)

Barnet: Barnets totala längd är nu ca 45 cm och det väger ca 2,38 kg i början av veckan och ca 2,56 kg vid veckans slut. Det ccentrala nervsystemetär snart heltklartoch matsmältningsapparaten är nästan färdigutvecklad. Barnet fortsätter att lägga på sig vikt och fyller nu ut nästan hela livmodern. Barnet har inte mycket utrymme att röra sig på längre.
 
Mamma: Broskbensfogarna i bäckenet mjukas upp p.g.a. östrogenet och ett hormon som heter relaxin, det kan göra att du får ont i ryggen eller bäckenet. Barnets tyngd får bäckenet att vidga sig inför förlossningen. Om du är omföderska så börjar barnet nu lägga sig tillrätta med huvudet nedåt. Däremot händer det ibland att barnen hos omföderskor inte fixerar sig förrän du får värkar. Gå igenom ditt förlossningsbrev med din barnmorska och lägg det i din journalmapp.
2015-10-22
20:52:04

Livet är tufft

Vill bara förklara en sak, att livet är rätt tufft här hemma just nu.
 
Det känns som att den ena "olyckan" avlöser den andra. Inte nog med att Rosa har varit dålig, ni som läst ett tag vet vad jag pratar om, hon är fortfarande inte bra.. Hon har fått dåliga levervärden och gallsyra värden... Och vi hittar inte riktigt vad det beror på så hon genomgår undersökning efter undersökning och det är så påfrestande att se henne såhär...  Kan hon inte bara få vara frisk?? Hon är ju bara 3 år och min "första bebis". :-(
 
Inte nog med det så var Robin med om en bilolycka igår, så hans rygg är helt förstörd. Kul liksom.. Det är inte mycket som går med oss nu, väldigt många motgångar. Man har svårt att ha kul när Robin har ont och Rosa mår dåligt. Jag får dåligt samvete om jag har kul... :-( försöker att inte stressa upp mig, för det är inte bra för bebis.. Men det är inte lätt nu. Därav är uppdateringen ganska gles på sistone...
2015-10-22
20:47:41

Fullt ös i magen

Idag har det varit en riktigt livlig dam i magen, så sjukt härligt. Njuter varenda sekund av varje rörelse jag känner.
 
Var hos barnmorskan i tisdags, tog blodtryck som var bra. Mätte magen, vet inte vilket mått det blev men hon sa att magen skenat iväg som bara den i storlek. Haha, så jag har alltså inte inblilat mig.. Hjärtljuden var bra även dom.
 
Hon kände på magen och hon sa det att hon har inte mycket plats överhuvudtaget i magen nu, det är fullt! typ. Haha! Förra gången jag var dit så låg hon med huvudet nedåt men huvudet var fortfarande rörligt. Nu är huvudet bara ruckbart. Yey! :-) det går verkligen åt rätt håll, hoppas att det fortsätter så.
 
Vi hade även vår sista föräldragrupp, ska bli så spännande att träffas sedan när alla bebisar har kommit till världen! :-)