Fru Lindberg . 24 år . Västerås. Gift. Gravid

2015-08-26
07:55:48

v. 26 (25+0)

 Barnet: Barnet är nu ca 23cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 810g i början av veckan och ca 930g i veckans slut. Barnet kan andas in och ut och tränar sig genom att fylla lungorna med fostervatten. Ögonen är färdigbildade. Barnet reagerar med högre puls när det hör ljud, det börjar även reagera på beröring runt denna vecka. 
 
Mamma: Magen växer rejält och en del kvinnor får hudbristningar, s.k. striae gravidarum, som ser ut som blåskimrande linjer. Hudbristningarna beror sannolikt på hormoner och det hjälper inte att smörja in magen med dyra krämer eller oljor. Ofta kliar det rejält om huden brister, du kan lindra det genom att smörja in magen med en mjukgörande kräm. En del kvinnor får även hudbristningar på brösten, låren och stussen. Hudbristningarna kommer att blekna då du inte längre är gravid. Blodcirkulationen tar hand om den ökade mängt väätska som finns i kroppen vilket gör att ditt hjärta och dina njurar jovvar extra hårt. Det är dags att boka in dig/er på mödravårdscentralens föräldrautbildning om ni inte redan har gjort det. 
 
--------------
Jag måste säga att jag hittade mer spännande information på 1177 eller libero måste jag säga. Där stog det bland annat att hon nu reagerar på ljus och håller händerna för ansiktet när ljuset träffar henne. Hon känner även de känslor som jag känner, är jag glad så är hon glad, känner jag mig stressad så blir hon stressad osv, Lite synd att denna app inte tog upp det då jag tyckte att det var  lite mer bra att veta grej. Men nu närmar det sig med stormsteg. 14 veckor kvar!! :-)
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: