Fru Lindberg . 24 år . Västerås. Gift. Gravid

2015-08-29
10:58:49

Rosa fd. Rapunsel

 Det här är våran fina hund Rosa (fd. Rapunsel). Hon är född i maj 2012 och kommer ifrån Portugal. 
 
Hon hittades på gatan i Portugal och lämnades in till ett hundhem där nere. När hon kom dit så satt hon i ett hörn och stirrade in i en vägg bara..
 
Hon adopterades till Sverige via Hundrondellen, då fick hon komma till ett hem i Stockholm. Men pga. sjukdom i den familjen så var de tvugna att hitta ett nytt hem åt henne. 
 
Min man fick syn på henne på Hundrondellens hemsida. Vi hade nämligen redan en hund därifrån som vi var jourfamilj åt. Vi åkte och tittade på henne och tog med oss henne hem. 
 
Och vilken resa hon har gjort sedan dess. När vi hämtade henne i mars 2014 (tror jag) så var hon fortfarande väldigt rädd av sig, gömde sig gärna. Hade väldigt svårt att lita på människor och var rädd för allting ungefär. Åt bara mat om man matade henne ur handen osv.. 
 
Idag kan jag stolt säga att hon är extremt duktig. Vi har arbetat oss fram med henne. Hon äter ur egen skål, vilket vi fick henne till att göra ganska fort. När vi i början var ut med henne så gömde hon sig gärna när någon människa kom gåendes. Nu springer hon gärna fram och hälsar, MEN hon har fortfarande det lite svårt för män. Hon har svårt att lita på dessa så hon skäller gärna. Men när hon väl fått upp tilliten så går det hur bra som helst. Hon har aldrig gjort någon illa, utan hon skäller bara. Hon har varit livrädd för petflaskor, plastpåsar, soptunnor utomhus osv. Men det börjar bli bättre. Hon har blivit en ritkig tuffing som älskar livet. 
 
Hon är mer som en människa än en hund. När man sitter i soffan så sätter hon sig på rumpan, lutar ryggen tillbaka mot ryggstödet och så sitter hon så. Haha. Hon är verkligen en helt egen personlighet och vi älskar henne något extremt mycket. Ångrar inte en sekund att hon fick en till chans i livet hos oss. ♥
Kommentarer:
2015-08-29 @ 23:39:10

va sööt hund =)

Svar: Ja visst är hon :)
Fru Lindberg

2015-08-30 @ 12:17:59
#2: Veronica

Otroligt fin hund och skönt den har kommit till en stabil och kärleksfull familj. :)

Svar: Ja hon är helt underbar :)
Fru Lindberg

2015-09-04 @ 12:26:39

söt

Svar: Ja visst är hon :-)
Fru Lindberg

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: