Fru Lindberg . 24 år . Västerås. Gift. Gravid

2015-08-25
14:51:25

Besök på förlossningen

Japp, i lördags fick jag lov att göra mitt första besök hos förlossningen. Läs inte om du är känslig. 
 
Hela dagen hade jag mått pyton, med huvudvärk, yrsel, hjärtklappningar, molande värk i magen osv.. Sedan när jag gick på toa, så var mitt kiss brunt... ?? Blev även brunt i trosskyddet. 
 
Avvaktade en stund, sedan ringde jag 1177, ville inte ringa förlossningen påengång för visste inte om det kanske berodde på järntabletterna? Äter duroferon. Fick sitta i telefonkö i 40minuter. Hon verkade förvirrad och sedan kopplade hon mig vidare till förlossningen som ville att jag skulle komma in för en kontroll. 
 
Kom in runt 00.00 natten till söndag, och barnmorskan kollade direkt hjärtljudet på lillan, fick sedan en värkdosa på magen, som hon för övrigt försökte sparka bort. Haha. Hjärtljuden lät bra. Hon låg runt 150, men allt i från 147 till 165. 
 
Mitt blodtryck låg på 111/65 så nästan lågt men det var bra ändå. Fick även lämna urinprov och sedan ringde hon till läkaren, som kom och skulle undersöka mig. In kom en man, som var väldigt nonchalant. Blev nästan förbannad men jag ville bara veta vad som var fel. Han klämde på magen och gjorde sen en undersökning, både vanlig och med vaginalt ultraljud. Och allt såg bra ut.. och då sa han: "Allt ser bra ut så du kan åka hem, hejdå" typ. Då ifrågasatte jag vad han menade och vad urinprovet visade men fick bara till svar att allt såg bra ut och att urinprovet inte behövdes. Samt att jag skulle höra av mig om jag fick en blödning istället..??!
 
Så vi fick åka därifrån efter en timme ungefär. Det var skönt att veta att det lilla livet i magen mår bra, det var skönt att höra. Men fick aldrig veta varför jag mådde som jag mådde!? Men jag får ta det, så länge lillan mår bra känner jag. Barnmorskan var hur gullig som helst, så det var skönt. Men hoppas att jag slipper åka dit igen innan det är dags. För oron är inte rolig! 
 
Mår fortfarande lite sisådär, men urinen är nästan normal nu iallafall. Så får hoppas att det går över helt! 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: